«Граємо як граємо», — Роман Кенц, Інтерв’ю із адміністратором та голкіпером команди «ARP 410» — Кенцом Романом., Київська Асоціація Пляжного Футболу. Офіційний сайт

Новина

28.07.2023

«Граємо як граємо», — Роман Кенц

28.07.2023

«Граємо як граємо», — Роман Кенц

Інтерв’ю із адміністратором та голкіпером команди «ARP 410»  — Кенцом Романом.


— Як зародився «ARP 410»? 

— Сам колектив перекочувався з Бізнес ліги. Проте, як ви бачите, левову частку гравців склали досвідчені виконавці в минулому в командах FC Griffin та FC Griffin-2. Це такі футболісти як: Юрій Храмцов, Олександр Малиш, Скиба Слава, Прокопець Віктор, Дмитро Осипенко та інші. Решту виконавців з KRBA-TEAM: Констянтин Дзисюк, Олександр Миколюк, Олександр Ткачук, Олексій Новіков, Білик Максим та інші. Якщо говорити, як ми, так сконектилися, то все просто: нас пов’язав адвокатський футбол.
Дмитро Осипенко виступав за KRBA-TEAM та за FC Griffin. Так ці дві почали збиратися разом на футбольних полях в спільних тренуваннях та спарингах, що стало основою нашої дружби та нової команди.

— Чому саме назва «ARP 410»? 

— Один з головних функціонерів команди — Андрій Стрельбіцький. Він ще власник однойменного заводу. Він виконує колосальну роботу в плані організації команди і став ініціатором її появи на піску. Тому, в знак подяки ми тепер «ARP 410».

— Як змінювалися командні цілі по ходу сезону? 

— «Граємо як граємо», — філософія команди. Грати у своє задоволення, звісно, нам не хочеться пасти задніх, але так, щоб перемога була за будь-яку ціну - це не про нас. Виступи в другій лізі - для нас це адекватний результат. Особливо, зважаючи на середній вік гравців за сорок років. В нас ціль — отримувати в першу чергу задоволення від гри, від вайбу команди, а результат обовʼязково буде.

— Олександр Малиш фанат чи фанатик спорту?

— Він грає в бічсоккер майже з самого початку проведення чемпіонату в місті Києві. Сашко фанатик спорту, фанатик футболу! Він надзвичайно розумний футболіст, з прекрасно розвиненим гольовим відчуттям. Дуже чітко працює корпусом, добре розвинена координація рухів, працьовитість. Він ще дасть фору молодшим гравцям. Їм є на кого рівнятися.

— Омолодження команди «ARP 410» з наступного сезону? 

— Ще ніяких планів на наступний сезон немає, але можу стверджувати: нема потреби повністю омолоджувати склад. Ми насолоджуємося пляжним футболом, в нас по-справжньому родинний колектив. Ми полюбляємо після гри піти відпочити, поїхати на природу з дружинами та дітьми, провести час родиною «ARP 410». Я б хотів зберегти той колектив, який є. Звичайно, молоді гравці потрібні - з точки зору результату. Хочеться, щоб молодь робила результат, а ветерани виходили на пісок тільки за насолодою від гри. Але важливо, щоб у молоді серце було з командою. Я впевнений, ще декілька років ми цим же складом будемо запалювати пісок столичного Гідропарку.

— Розвиток пляжного футболу в столиці? 

— Я граю з 2019 в бічсоккер, і з впевненістю можу стверджувати, що пляжний футбол тільки набирає обертів у масовості та упізнаваності. Помітні нові гравці, які приходять з великого футболу, футзалу. Помітні нові команди такі, як Катран та FC Exist. Суттєво додає й організація змагань. Перспектива досить непогана у пляжного футболу в місті Києві.

Бліц: 

— Пляжний футбол чи Футзал? 
— Пляжний футбол

— Забити гол чи віддати гольовий пас? 
— Віддати пас

— Перемога «ARP 410» на Євро Віннерс Кап чи збірної України на Чемпіонаті Світу? 
— Перемога збірної на Чемпіонаті Світу. 

— Констянтин Дзисюк чи Олександр Малиш?
— Констянтин Дзисюк.

— KRBA-TEAM чи «ARP 410»? 
— Дуже важке запитання, все ж таки перевагу віддам KRBA-TEAM, саме цей колектив надав мені можливість доєднатись до родини пляжного футболу. 

— Найкращий гравець команди «ARP 410»? 
— Дуже важко вибрати, всі гравці вартують один одного. Назву Дмитра Осипенка через його бажання, досвід, авторитет у команді. Людина у 50 років може робити різницю на полі!

— Щиро дякую вам за цікаву розмову, бажаю здоров’я і успіху! Слава Україні! Слава ЗСУ!