БИТВА ЗА ПЕРШІСТЬ. МУЗИКАНТИ НАГОРІ. КАЗКА ПФК ДАЧНІЧКІВ ТРИВАЄ. НЕВТІШНА СЕРІЯ REZULT, Огляд четвертого туру основного етапу, Київська Асоціація Пляжного Футболу. Офіційний сайт

Новина

01.08.2023

БИТВА ЗА ПЕРШІСТЬ. МУЗИКАНТИ НАГОРІ. КАЗКА ПФК ДАЧНІЧКІВ ТРИВАЄ. НЕВТІШНА СЕРІЯ REZULT

01.08.2023

БИТВА ЗА ПЕРШІСТЬ. МУЗИКАНТИ НАГОРІ. КАЗКА ПФК ДАЧНІЧКІВ ТРИВАЄ. НЕВТІШНА СЕРІЯ REZULT

Вітаю, друзі, огляд четвертого туру основного етапу!

Вища ліга:

FC Griffin — Альтернатива 

Центральний поєдинок туру, який вирішив майже все. Команди зіграли по приказці «Ні собі, ні іншим». Затягнули поєдинок у серію післяматчевих пенальті й, як наслідок — команда переможців заробила лише одне очко. На 9 хвилині гри Олег Сіренко забиває м’яч, чим відкриває лік забитих голів у недільний ігровий день. Рівно за десять хвилин після того, FC Griffin не тільки відігрується, а ще й виходить вперед. Микита Шклярук та Віталій Арановский на 19 та 20 хвилині відповідно відправили м’яча до сітки воріт суперників. За 7 хвилин до кінця, Альтернативу ситуація не влаштовувала й Андрій Пашко, який розумів, що перемога його команди на 99,9% гарантує першу сходинку у турнірній таблиці після 5 зіграних турів, забиває протягує Альтернативу в додатковий час. У ньому голів ми не побачили. Отож, для зелених друга серія пенальті поспіль. Не накопичили вони стільки емоцій, аби заробити такий бажаний пункт. FC Griffin заробляє бал у свою скарбничку. Ситуація наступна: Альтернатива на другій сходинці, FC Griffin на третій, проте у цих двох команда однакова кількість балів по 7.

АНРЕАЛ — BSC «Dominos»

Ну хоч хтось з представників вищого ешелону грає для глядачів з точки зору саме результативності поєдинків. Ці дві команди, які дещо випадають з когорти команди, які ведуть боротьбу за медалі найпрестижнішого дивізіону міста Києва з пляжного футболу. Десять голів на дві команди ми побачили. Олександр Ковальчук вперше змусив арбітра змінити число на табло під назвою BSC «Dominos». Подвоїв перевагу Дмитро Дорохов, а на останній хвилині першого тайму — Олександр Скороход дарує інтригу у цьому протистоянні. Гравці гостей просто знищують у другому таймі. Максим Пухта та Сергій Павельчук записують своє ім’я до протоколу. 1:4 після закінчення другої дванадцятихвилинки. Третій тайм АНРЕАЛ намагався розпочати з чистого аркуша, але не вийшло. Знову Максим Пухта поцілив прямісінько у ворота господарів. Олександр Рафаловский, Сергій Вовченко та Юрій Правук додали ложку дьогтю у бочку меду, яку створив Максим Пухта, оформлюючи хет-трик на 35 хвилині. BSC «Dominos» піднімається на сходинку вище, а АНРЕАЛ буде намагатися заробити бали у наступних поєдинках.

BSC ARTUR MUSIC — NC Beachsoccer 

Гості розуміли, що в разі перемоги можуть залишити головних претендентів на золото без п’єдесталу після 5 турів, задля такого перебігу потрібно було перемагати й бажано — перемоги в основний час. Зібрали весь склад та налаштувалися на бойовий поєдинок. Музиканти, розуміючи, що вдруге поспіль втрачати очки катастрофічно не можна, також зібрали всіх, кого тільки можна було затягнути на столичний Гідропарк в неділю. Поєдинок тримав глядачів та футболістів інших команд в напрузі до останніх хвилин. На початку першого тайму Тимофій Листопад засмутив володіння Олексія Кіриченка та Тараса Коваленка. Швидко позбулися ролі «наздоганяючих» відповісти гостей, на одинадцятій хвилині Владислав Парубець робить рахунок 1:1. І всі мовчки спостерігали, що буде далі…. Перерва, відпочинок, розмови. Краще зрозуміли підказки тренера саме гравці BSC ARTUR MUSIC. Руслан Ніфталієв на першій хвилині другого тайму забиває надважливий гол та вдруге виводить свій колектив вперед в недільній зустрічі. Знову перерва, ще одна можливість щось змінити для гостей та господарів. Господарі вийшли на третій тайм з ціллю не пропустити, але й забити більше, цього не завадило б саме з емоційної точки зору. У футбольного Бога були інші плани. Без голів заключний тайм пройшов, а це означає, що BSC ARTUR MUSIC знову очолюють турнірну таблицю. 9 балів у скарбничці, у найближчих переслідувачів Альтернативи та FC Griffin по 7 балів.

Перша ліга:

BSC ARTUR MUSIC-2 — МФК Сервіт 

Всі ми прекрасно розуміємо: ранковий час, субота. Спочатку гості не могли ніяк прокинутись. Пропустили два м’ячі в дебюті гри від Євгена Яблонько та Валерія Директоренка. За рахунку 2:0 футболісти пішли на першу перерву. У другій дванадцятихвилинці все відбулось навпаки. Прокинулися гравці МФК Сервіт та заснули футболісти BSC ARTUR MUSIC-2. Шість голів проспали музиканти. Дубль від Павла Клименка та Дмитра Бабича, та голи від Євгенія Савчука та Сергія Романовського зробили комфортну перевагу гостям. Спочатку музикантів розтормошив Сергій Степаненко, який отримав гірчичник вже в третьому таймі на 27 хвилині. Потім взявся за справу знову Валерій Директоренко, дубль від Сергія Степаненка й взяття воріт від Ярослава Аксьонова продовжують фестиваль пляжного футболу ще на декілька хвилин. У додатковому часі ми побачили ще два голи від різних колективів, і матч перейшов у другу поспіль для BSC ARTUR MUSIC-2 серію пенальті. Музиканти висновки зробили й здобули одне очко. МФК Сервіт хоч і мав перевагу по ходу гри, але очок недорахувався й розташовуватиметься на третій позиції, а BSC ARTUR MUSIC-2 йдуть другими.

REZULT — VIT-2 

Якщо бути чесним — всі розуміли, що VIT-2 буде фаворитом цієї зустрічі. У REZULT були втрати: Акуленко Данило, який зламав ногу ще декілька тижнів тому — не допомагав команді, але спостерігав за дією одноклубників по телевізору та «Житомирська Пантера», «Ангел який розлігся на піску» — мова про Олександра Семенюка, який отримав мінімальне пошкодження. VIT-2 був сильніший, приїхали всі лідери команди й, за сумісництвом — збірної України, та просто не залишили жодного шансу команді в червоному. 13 голів від гостей зафіксували арбітри Владислав Дорош та Микола Медяник. Покер на рахунку Олександра Самойленка, три гравці оформили дубль: Олег Будзько, Максим Войток та Олександр Рисенко. Юрій Щериця, Олександр Якубаш та Ярослав Войток заштовхали м’яч у сітку воріт номінально господарів. Олександр Пугачов та Роман Носовський забили голи престижу та на більше майстерності у REZULT не вистачило. VIT-2 отримав очки, а REZULT — досвід. Гадаю, цим перебігом подій задоволені обидва колектива. REZULT не задоволені лише одним: що серія поразок продовжилась на ще один поєдинок.

UNION (BRZ) — lifecell 

Гості, які два поєдинки поспіль очків не набирали, зустрічалися в господарів, поки що не відчули смак перемог в основному етапі. Багато боротьби, два приблизно рівних колективи за рівнем гри. Градус поєдинку тримав у напрузі вболівальників до фінального свистка. Вийшли вперед гравці гостей: забив Антон Нетяга, а подвоїв перевагу на 6 хвилині Віктор Степанюк, зробив перевагу непристойною — Ярослав Шуляківський, та, навіть, за рахунку 0:3 всі розуміли, що поєдинок на цьому не завершиться. Ярослав Телятник на 8 хвилині, а на 10 — Роман Харін, нівелювали перевагу команди lifecell. Другий тайм розпочався з боротьби, були моменти як в UNION (BRZ) вирівняти рахунок на табло, так і у lifecell зміцнити перевагу. Останні своїм шансом скористалися, Сергій Клименко за дві хвилини до закінчення другого тайму поцілив прямісінько у ворота. Після останньої перерви Андрій Козловський розставив всі крапки над і, й питання щодо переможця були майже знятими, але Іван Дячук додав порцію роздумів Віктору Пантелейчуку щодо захисту свого колективу. Цікавий факт: всі автори забитих голів команди UNION (BRZ) заробили гірчичники. lifecell заробляє другі три бали в основному розіграші й підіймається до середини таблиці, а ось UNION (BRZ), як і REZULT — без набраних балів.

Друга ліга:

Катран — ПФК ДАЧНІЧКІ

Гості на екваторі основного етапу в другій лізі, перед поєдинком розташовувалися на першій сходинці й мали намір після гри також очолювати таблицю. Початок був за гостями. На стартових хвилинах Євген Адеменко двічі надав привід для радості. Більше голів в першому таймі не було забито. Євген Адеменко вирішив не зупинятися, а забивати ще й ще, тим паче — гра в нього вдавалася. На 17 хвилині Адаменко для себе оформлює хет-трик та тим самим забиває третій командний гол у ворота господарів. Здавалося, що Євген вже й хотів забивати, але партнери просто наголошували: «Забивай ще і ще, на радість вболівальникам». Євген дослухався й на 26 хвилині оформив покер, чим неабияк розлютив Микиту Малиновского який один м’яч відквитав. Далі за справу взявся Євген Варениця, Андрій Бутко та Володимир Кобельков, а Євген Адаменко поставив крапку щодо переможця зустрічі. Гравці Катран, хоч і скоротили власне відставання, але очок за це не дають. Ігор Самченко та Андрій Вітренко забивали за господарів. Підсумковий рахунок 3:8, ПФК ДАЧНІЧКІ очолюють турнірну таблицю, а Катран залишається єдиною командою у другій лізі, котра без очок.

VPK-Поверхность ТВ — FC «ARP 410»

Поганий збір у господарів, дає про себе знати. Надрезультативний поєдинок, розіграли команди, які змагаються за призові місця. На два колективи аж 13 забитих. У FC «ARP 410» виходило в суботу просто все. Хлопці по-справжньому спіймали кураж й отримали задоволення від гри. Тричі відзначився найкращий гравець поєдинку — Максим Білик. Два голи на рахунку Олексія Новікова. Записали ім’я до протоколу як автори забитих: Олександр Малиш, Олександр Ткачук, Руслан Прилепа та Констянтин Дзисюк. Дев’ять голів забили гості, у відповідь слідувало лише чотири: хет-триком відзначився Дмитро Іваницький та одного разу поцілив у сітку воріт — Максим Бакум. VPK-Поверхность ТВ без лідерів нічого не змогли зробити проти досвідчених гравців FC «ARP 410». Саме гості виглядають фаворитами у боротьбі за другу сходинку чемпіонату, а VPK-Поверхность ТВ після вдалого початку дещо втрачає оберти…

FC EXIST.UA — ФК MAXteam

Відразу про головне: два тижні гості чекали на свого лідера і він повернувся. Денис Шепітько доїхав до столичного Гідропарку. Своє повернення відзначив просто грандіозним футболом. Гості, які в минулому турі поступилися гравцям з FC «ARP 410», виправляються в наступну суботу. FC EXIST.UA непогано провів першу частину поєдинку, але, щоб розраховувати на залікові бали потрібно грати на високих швидкостях хоча б дві третіх частини ігрового часу. Матч вийшов ще більш результативним, аніж минулий, адже FC EXIST.UA та ФК MAXteam забили 15 голів. Кращим бомбардиром команди став Денис Шепітько, відзначився чотирма забитими. Олександр Мельниченко, як і Максим Алексюк, відправили шкіряного по два рази у ворота Олексія Хринюка та Олега Мишака, одне взяття воріт прийшлося на Бориса Шило. За «механіків» голи забивали: двічі Павло Горлов та Вадим Стаднік, Іван Дума та Владислав Подпрядок. Що одні, що інші повинні просто отримувати задоволення, адже за призові місця хлопці не борються. «Грати для себе та для вболівальників», — девіз двох команд на наступні матчі.

Sensum — Kicker 

Недільний поєдинок другої ліги, ми ще не відійшли від вищої, як нам на солоденьке надали поєдинок «синіх» проти «червоних». Рівними шанси були на папері, але коли ми вже зрозуміли, що Максима Коробки не буде, чаша терезів схилилася в бік команди Kicker. Дмитру Іванову надзвичайно важко було бути єдиним лідером, та він ще й не звик до такого амплуа. Надрезультативний поєдинок вийшов, що не може не радувати. Вилучення, жовті карти, голи — фантастика! Але удача посміхалася лише одному колективу. «Родинний» впевнено, та й без проблем здолали Sensum. Підтягнули всіх, кого змогли та продовжили серію з перемог до двох зустрічей. Голи від «червоних» на рахунку: Дмитра Лося, Максим Борисевича, Андрія Жадана. По хет-трику забили: Олексій Криворучко та Юрій Кучеренко, а ось дубль у свій актив додав Максим Фотін. Господарі поля також забивали: Іванов зробив це чотири рази, йому допомогли підтягнути команду Віталій Жадобін та Віталій Оліщук. Поговоримо про сумне: подвійне вилучення у команди Sensum. Дисциплінарний вирок для Олександра Потехи, думаю, буде один з найжорсткіших. Також перед собою red card побачив Олексій Лазрєв. Два гравці не допоможуть набрати очки в слідуючому турі. Kicker, завдяки двом поспіль перемогам піднімається на 4 сходинку, найближчі переслідувачі, як раз таки Sensum — також 6 балів має команда.